onsdag 4 februari 2009

Flugfiske på nätet

Flugfiske är en fritidssysselsättning som attraherar många fiskeintresserade. På butikens sida med kundkommentarer kan man läsa om fisketurer som går både till svenska sjöar och utländska fiskevatten.

Flugfiske handlar om mer än att bara fånga fisk. När man pratar med någon som älskar att fiska förstår man att det är även alla saker omkring som utgör tjusningen. Det är en naturupplevelse lite utöver det vanliga. Man finns nära vattnet, nära fisken och kan stå långa stunder och kasta, djupt koncentrerad och försiktig för att inte skrämma fisken.

Den som provat flugfiske någon gång vet också att tekniken är inte helt lätt att få in. Det tar ett tag att få till långa bra, välriktade kast. Jag provade flugfiske en gång i Nya Zeeland. Det var vid en fantastisk plats med en ringlande flod som flöt genom en ravin med skog runt omkring. Floden var perfekt för flugfiske. Grund och lätt att stå i för att kasta och lite djupare en bit ut. Det fanns också små halvöar i floden som var bra att stå på när man inte ville kasta precis från strandkanten. Av alla kast var det väl ett fåtal som jag blev någorlunda nöjd med. Men själva fiskeupplevelsen var ändå kanon. Ingen fisk fick jag. Jag var dock i närheten av att fånga en lax en annan gång, men den hoppade av på vägen upp ur vattnet. Lite snopet, men ändå väldigt spännande.

Den som flugfiskar binder ofta sina egna flugor och anpassar dem utifrån vilken fisk som ska fångas. Beroende på om du vill fånga laxöring eller gädda ser flugorna helt olika ut. Fiskeflugorna anpassas förstås efter sina naturliga förebilder i naturen.

Fiskefluga - för flugfiske

Fiskeflugor.se är en fiskebutik på webben fylld med - just det - fiskeflugor. Du som inte vill, har tid eller kan binda dina egna fiskeflugor - ta en titt i Fiskeflugors webbutik. Här hittar du förstås välbundna flugor, flugspön och rätt tillbehör, med andra ord - precis allt du behöver för ett lyckat flugfiske!

Inga kommentarer: